Din nou la gradinita

Spun din nou pentru ca fiica mea merge din an in paste.Si de fiecare data cand merge imi aduc aminte de motivele pentru care „prefer” sa stea acasa.Saptamana aceasta pentru ca nu are repetitii la balet am dus-o la gradinita.Si am revazut toate problemele de acolo.Probleme pe care le-am mai expus si care sunt tot acolo.Ma intreb de cate ori poti atrage atentia unei educatoare cu privire la un anumit lucru si aceasta sa il ignore.Copilul meu bea doar lapte fara lactoza.Zilnic spun educatoarele sa nu ii dea laptele acela din programul „cornul si laptele”.Zilnic uita.Copilul ar vrea sa il bea.E normal.E copil.Ii vede si pe ceilalti.E mai greu sa il iau eu din mana decat daca nu il primeste.Dar…Exista un copil la ei in grupa care ii supara pe toti.Si pe educatoare.Nu ma refer la neastampar cum spun ele.Ma refer la faptul ca loveste copiii,ca le ia jucariile,ca le sare in spate.Educatoare spun ca nu se inteleg cu el.Pai atunci spuneti-le parintilor.Nu e normal ca o grupa intreaga sa sufere.Nu.Si mergem mai departe.Jumatate dintre copii sunt raciti.Doar raciti.Ce rost are sa ii tii acasa cand sunt putin raciti?Ii duci ca poate asa se fac si ei bine mai repede si se imbolnavesc si colegii lor.Stiu ca parerile sunt impartite insa eu nu sunt de acord cu dusul copilului racit in comunitate.Ce pentru al tau inseamna o raceala usoara pentru al meu inseamna bronsita.Nici nu imi pare corect ca eu sa imi tin copilul sanatos acasa doar ca sa nu se imbolnaveasca de la gradinita.Si da,copilul meu nu s-a imbolnavit din parc,de la balet,de la diversele ateliere la care merge sau de la mall.Tot timpul a venit de la gradinita cu minunile.Si da,am eu un copil mai sensibil.Si asa stau zilnic stresata.Ca o loveste cineva,ca o sa manance ceva ce nu este bun pentru ea,sau ca pur si simplu o sa se imbolnaveasca din nou.Aici am eu o problema.Nu suport cand am copilul bolnav.Poate ca la scoala o sa imi fie mai usor.Macar acolo nu ii da nimeni de mancare.

 

6 gânduri despre &8222;Din nou la gradinita&8221;

  1. Delia 12 mai 2016 / 18:04

    Aoleu… Nici nu stiu cu ce sa incep…

    1. corn si lapte la gradinita? Eu stiam ca numai la scoala. SIGUR va primi asa ceva la scoala (spre informarea ta).

    2. fata pofteste la lapte? Atunci, mamico, asigura-te TU ca fata are parte si ea de laptele necesar ei: lapte delactozat. Cumpara-i si du-i dimineata zilnic ca sa aiba si ea ce bea ca toti copiii.

    3. colegul agitat. Aici nu ai nicio scuza: eu sunt contra oricarei forme de intoleranta fata de TOTI copiii. Habar n-ai tu ce probleme are copilul respectiv: poate fi doar neinteles sau chiar sa aiba probleme de integrare. Indiferent ce are, este INTERZIS ADULTILOR sa-si expuna prejudecati legate de acesta. Pur si simplu. Arata doar proasta educatie. A adultului. Parerea mea.

    4. copiii raciti. Este vesnicul tau subiect cand vine vorba de gradinita. Copilul tau nu este bibelou, nu traieste sub o cupola de sticla, este normal sa-si faca imunitate. Copii muciliti si tusitori vor exista mereu in colectivitate. Inclusiv la scoala. Asa ca din doua una: ori te obisnuiesti cu gandul acesta si ii dai fetei produse de stimulare a imunitatii, ori o tii acasa. Tot timpul.

    5. TU. Esti hiperprotectiva fata de fata ta. Nu-i normal. Daca ai fi fost in papucii mei, cred ca ai fi luat-o deja razna (copil suspectat de leucemie, copil pierdut in centrul orasului O ORA fara telefon, fara nimic, iarna la -15 grade). Insa eu nu am timp de asa ceva. Ma gandesc la ce-i frumos in viata. Si o traiesc. Nu ma gandesc numai la nenorociri. Vezi ca fix gandurile tale negre iti alimenteaza nesiguranta si iti atrage nenorocul. Din pacate, asa lucreaza Universul. Atrage-ti gandurile frumoase in viata ta! Si lucuri frumoase se vor intampla.

    6. Succes!

    Apreciat de 1 persoană

    • lory 13 mai 2016 / 6:26

      Programul exista si in gradinite.Copilul are zilnic laptele lui doar ca cel din program este ambalat diferit.Din nefericire in Romania nu poti cumpara laptele delactozat in cutiute mici.Despre copilul cu probleme nu am ce sa comentez.Problema mea este ca nu discuta nimeni cu parintii lui.Si da,,sunt superprotectiva dintr-un anumit motiv.Nu stiu daca am mai vorbit despre acest motiv dar poate ar trebui sa il precizez.Copilul meu nu poate lua medicamente.Poate lua nurofen,nu poate lua paracetamol.Nu poate lua antibiotic.Deloc.SI nu poate lua nici medicamentele naturiste.Din cand in cand ii pot da homeopate.Care functioneaza destul de greu.Acesta este motivul pentru care sunt speriata si de o raceala mica.Poate ma plang prea mult de racelile din gradinita dar exista motive.Din pacate in urma unei raceli considerate banale am ajuns de urgenta la spital unde au trebuit sa ii faca si hidrocortizon si osetron.Si nu o data.Asa ca mai suportati-ma cand ma plang de raceli.:)

      Apreciază

      • Delia 13 mai 2016 / 9:29

        Lore, eu cred ca, cu alimentatie completa, vitamine, fructe si legume, si faptul ca este in crestere fata va reusi sa surmonteze toate virozele si racelile de sezon, fara ca tu sa crezi ca este sfarsitul lumii. Este parerea mea ca parinte de 7 ani si ca medic de familie de 9 ani.

        In rest, imi mentin parerea: gandeste-te si la lucrurile frumoase!

        PS. Tare mi-au placut postarile tale in care povesteai de mica balerina.

        Apreciat de 1 persoană

  2. o femeie 18 mai 2016 / 12:58

    Muci si tuse sunt peste tot. Si la copilasi si la babalaci. Eu (din motive alergice) am tusit si mucit aproape 1 an (cu mici pauze). Nu astea sunt motive de suparare…

    Eu am copila ceva mai mare (tocmai a implinit 8 ani), si in comunitate de la 1 an si putin (m-am intors la munca). S-a inmbolnavit fix de … 4-5 ori, si asta in momente cheie psihologic pt familie. Sa fiu oarba si tot vazui legatura intre starea psihica a mamei si bolile din familie … Am inspirat, expirat, calmat, zen, si dus mai departe. Asa ca zic ca Delia: caaaalm, viata curge! bucura-te de moment, cautati locul potrivit (in Buc. poti schimba gradinita daca nu se simte bine acolo, ai de unde alege, nu e ca in oras de provincie unde sunt 2 de toate…) . Si miscare! pe langa sfaturile de medic de familie ale Deliei (sfaturi primite si de la pediatrul nostru, cu accent pe legume!! , carne 2 mese pe sapt. , peste 2 mese pe sapt. si in rest multe legume si nu supermarket), f. importanta e miscarea zilnica. A descris copiii ca o oala pe foc, iar mersul pe jos pana la gradi, sarit, tzopait, toate astea descarca si relaxeaza.
    Si eu ca si Delia consider ca gandurile sunt cele care ne modeleaza viata. Viata imi ofera ce gandesc asa ca incerc sa imi tin gandurile frumoase in cap, sa nu fie loc de ganduri negative (si am acum o perioada dificila, f. dificila… ) dar nu las sa ma copleseasca.

    Apreciat de 1 persoană

  3. o femeie 18 mai 2016 / 13:04

    si inca o remarca despre lapte si corn. La fata la scoala se da lapte. Nu sunt de acord (calitate proasta) dar mai sunt cativa copii cu alergii sau intolerante Copiii au invatat de la 3 ani SA REFUZE, si sa spuna (cand abia se balbaie ceva): nu lapte, am alergie!!
    Mai e un copilas alergic la ciocolata, asa ca la toate aniversarile se duce la clasa…o praiiturica/un capcake pt fiecare cu … evident ciocolata; ei bine baietelul ala stie sa zica: NU.

    Fiica mea e alergica la praf, mucegaiuri, soare, asa ca stie de mica sa se fereasca, si le aduce aminte la toti.

    E important sa invatam copilul sa zica nu, sa inteleaga, sa accepte, sa se manifeste. Cred ca asta se numeste inteligenta emotionala, si se invata prin imitarea parintilor dar si din interactiunea cu ceilalti.

    Apreciat de 1 persoană

    • lory 18 mai 2016 / 14:31

      Ea stie ca are intoleranta.Si refuza orice cu lapte.Senzatia mea este ca vrea laptele acela doar pentru ca este ambalat in cutiute mici.La masa nu bea lapte niciodata.Si i se ofera.Asta este singurul lucru interzis pe care l-a cerut.Si a gustat din el si i sa parut cu mult mai bun decat ce bea ea.

      Apreciază

Lasă un comentariu